Lezingen

Flitsen op locatie (Lezing en workshop)

Tijdens de lezing Flitsen op locatie leg ik je de werking van de flitser uit, en op welke manier je betere foto’s kan maken met je flitser. Het gaat over de werking van de flitser, lichtafval, fotograferen met beweging, off camera flitser, mengen omgevingslicht en flitslicht, mengen verschillende kleurtemperaturen en modifiers.

Deze lezing is te boeken als kwaliteitsbegeleiding voor fotoclubs bij Breedbeeld.

Het doel van de workshop is betere foto’s maken met een flitser op locatie. We werken zowel met kleine reportageflitsers als met grotere batterijflitsers. We leren hoe flitsers werken, hoe je omgaat met lichtafval, in de zon flitst, het omgevingslicht balanceert met flitslicht…Tijdens de workshop zetten we de theorie om in de parktijk.

De workshop duurt 4u en is voor 8 fotografen (maximaal 10). De workshop is te boeken als kwaliteitsbegeleiding voor fotoclubs bij Breedbeeld. Het is mogelijk een combi te maken voor twee groepen (na elkaar).

Benodigdheden voor de workshop :

  • Locatie waar we zowel binnen als buiten kunnen werken. Bij voorkeur op een moment dat het nog klaar is buiten.
  • Ruimte waar de deelnemers kunnen zitten en we een powerpoint kunnen projecteren (TV of beamer met HDMI-kabel).
  • Elke deelnemer heeft zijn camera met een reportageflitser bij. Bij voorkeur ook een trigger en een lampstatief.
  • Eén persoon die wil poseren voor de camera. Dit mag ook een beginnend model zijn maar is niet nodig.

Kleurcompositie

Tijdens de lezing Kleurcomposite leg ik je uit hoe kleur werkt in fotografie. We gaan in een aantal hoofdstukken aan de slag.

In het eerste hoofdstuk leg ik uit wat kleur is, de geschiedenis van kleur (van Newton tot Itten) en hoe kleur opgebouwd is.

In de psychologie van kleur toon ik de betekenis van kleur aan de hand van veel voorbeelden.Kleuren in Harmonie gaat over de combinatie van kleuren en hoe bepaalde keuzes je foto’s sterker maken. Het gaat hier ondermeer over de verschillende kleurschema’s.Ik sluit de lezing af met praktische voorbeelden hoe je aan de slag kan met kleuren tijdens de shoot en in nabewerking.

Deze lezing is te boeken als kwaliteitsbegeleiding voor fotoclubs bij Breedbeeld.

Foto tijdens lezing bij fotoclub Pixel in Sint-Niklaas


Foto Nabewerking (Photoshop / Lightroom)

Tijdens de lezing nabewerking geef ik veel tips en tricks over je nabawerking in Lightroom en/of Photoshop.Om het meeste uit deze lezing te halen kunnen de deelnemers vooraf foto’s doorsturen met specifieke vragen voor de nabewerking.Ik leg dan stap voor stap uit hoe ze dit probleem kunnen aanpakken.

Deze lezing is ook te boeken als kwaliteitsbegeleiding voor fotoclubs bij Breedbeeld.


Voorbeeld video – Kleuren aanpassen in Photoshop