Lezingen

Generatieve AI voor fotografen

Ontdek hoe deze baanbrekende technologie de manier waarop we fotografie benaderen transformeert.

Inzicht in Generative AI: Generative AI is een revolutionaire technologie die het mogelijk maakt om kunstmatig gegenereerde inhoud te creëren, waaronder afbeeldingen, op basis van patronen en kennis uit grote datasets. Tijdens deze lezing duiken we dieper in de kern van generative AI en verkennen we de fascinerende wereld van algoritmen die in staat zijn om realistische en unieke beelden te produceren.

Toepassingen in Photoshop: Leer hoe generative AI naadloos integreert met populaire creatieve tools zoals Adobe Photoshop. Ontdek nieuwe mogelijkheden om je fotografie te verrijken en verfijn je artistieke visie met behulp van geavanceerde algoritmen. We zullen praktische voorbeelden bespreken en demonstreren hoe generative AI je workflow in Photoshop kan verbeteren.

AI-platformen in de schijnwerpers: DALL-E, Midjourney, Stable Diffusion: Ontdek de kracht van toonaangevende generatieve AI-platformen, waaronder DALL-E, Midjourney en Stable Diffusion. We tonen hoe je met Midjourney aan de slag kan. Leer hoe deze platforms unieke kansen bieden om verbluffende visuele inhoud te genereren en je fotografische expressie naar nieuwe hoogten te tillen.

Ethische Overwegingen van AI: Naast de opwindende mogelijkheden van generative AI, zullen we ook stilstaan bij de ethische aspecten van deze technologie. Bespreek met ons de verantwoorde toepassingen van AI in de fotografie, en ontdek hoe je als creatieve fotograaf ethische overwegingen kunt integreren in je werk met generative AI.

Kortom, onze lezing biedt een inzicht in de wereld van generative AI, praktische tips voor gebruik in Photoshop, Midjourney… en belicht de ethische vragen van deze opwindende technologie. Mis deze kans niet om je fotografie naar nieuwe hoogten te tillen met de kracht van generative AI!


Flitsen op locatie (Lezing en workshop)

Tijdens de lezing Flitsen op locatie leg ik je de werking van de flitser uit, en op welke manier je betere foto’s kan maken met je flitser. Het gaat over de werking van de flitser, lichtafval, fotograferen met beweging, off camera flitser, mengen omgevingslicht en flitslicht, mengen verschillende kleurtemperaturen en modifiers.

Deze lezing is te boeken als kwaliteitsbegeleiding voor fotoclubs bij Breedbeeld.

Het doel van de workshop is betere foto’s maken met een flitser op locatie. We werken zowel met kleine reportageflitsers als met grotere batterijflitsers. We leren hoe flitsers werken, hoe je omgaat met lichtafval, in de zon flitst, het omgevingslicht balanceert met flitslicht…Tijdens de workshop zetten we de theorie om in de praktijk.

De workshop duurt 4u en is voor 8 fotografen (maximaal 10). De workshop is te boeken als kwaliteitsbegeleiding voor fotoclubs bij Breedbeeld. Het is mogelijk een combi te maken voor twee groepen (na elkaar).

Benodigdheden voor de workshop :

  • Locatie waar we zowel binnen als buiten kunnen werken. Bij voorkeur op een moment dat het nog klaar is buiten.
  • Ruimte waar de deelnemers kunnen zitten en we een powerpoint kunnen projecteren (TV of beamer met HDMI-kabel).
  • Elke deelnemer heeft zijn camera met een reportageflitser bij. Bij voorkeur ook een trigger en een lampstatief.
  • Eén persoon die wil poseren voor de camera. Dit mag ook een beginnend model zijn maar is niet nodig.

Reviews

Zeer goede opleiding, voortgebracht met heel wat voorbeelden, duidelijke schema’s en omschrijvingen. Alle aanwezigen hebben er heel wat van opgestoken.
Gafodi Gavere


Wim Moortgat is een aangename gastspreker. Tijdens de lezing wist Wim onmiddelijk de aandacht van de deelnemers naar zich toe te trekken. Op een rustige ongedwongen manier en aan de hand van een aantrekkelijk en inhoudelijk goed opgebouwde presentatie illustreerde Wim hoe je door gebruik te maken van een reportageflitser mooier belichte foto’s kan maken. De passie waarmee hij zijn professionele kennis en ervaring als fotograaf met zijn publiek deelt, werd door de clubleden erg gesmaakt….aslook de praktische voorbeeldfoto’s in de presentatie en annex uitgedeelde brochure/naslagwerk. Ondanks de grote opkomst tijdens de workshop was de interactie met het publiek optimaal. Iedereen werkt actief mee en Wim nam rustig de tijd om advies of extra toelichting te geven. Voor fotoclub Contrast was het een zeer leerrijke ‘opsteker’ en zien we Wim graag terug voor een vervolg.
Fotoclub Contrast Oostende


Goeie workshop! Goeie combinatie theorie en praktijk. Slim niveau : techniek voor gevorderden, maar resultaat waar beginners blij mee zijn door gebruik automatische flitsstand. Wim praat op ‘t gemak, hier en daar een grapje, neemt zijn tijd, heel aangenaam. Ook model Raven black is heel betrokken bij de groep. Zijn geld zeker waard!

(F)Art Gent


Kleurcompositie

Tijdens de lezing Kleurcomposite leg ik je uit hoe kleur werkt in fotografie. We gaan in een aantal hoofdstukken aan de slag.

In het eerste hoofdstuk leg ik uit wat kleur is, de geschiedenis van kleur (van Newton tot Itten) en hoe kleur opgebouwd is.

In de psychologie van kleur toon ik de betekenis van kleur aan de hand van veel voorbeelden.Kleuren in Harmonie gaat over de combinatie van kleuren en hoe bepaalde keuzes je foto’s sterker maken. Het gaat hier ondermeer over de verschillende kleurschema’s.Ik sluit de lezing af met praktische voorbeelden hoe je aan de slag kan met kleuren tijdens de shoot en in nabewerking.

Deze lezing is te boeken als kwaliteitsbegeleiding voor fotoclubs bij Breedbeeld.

Foto tijdens lezing bij fotoclub Pixel in Sint-Niklaas

Reviews

Het was een boeiende uiteenzetting. De presentatie was heel goed voorbereid. Daar was een goede interactie tussen publiek en spreker.
Focus Geraardsbergen

Heel interessant. Duidelijke uiteenzetting aan de hand van voorbeelden. Goede interactie tussen lesgever en publiek.
Fotogroep Meetjesland.


De lezing is zeer goed opgebouwd. Startend van de schilderkunst naar de fotografie om zo tot kleurschema’s te komen. Wim betrekt zijn publiek met vragen en staat voldoende stil bij vragen zowel tijdens als na de lezing. Ik heb vanochtend al enthousiaste reacties mogen ontvangen.
Fotoclub Abstrakt 2570 Duffel


Foto Nabewerking (Photoshop / Lightroom)

Tijdens de lezing nabewerking geef ik veel tips en tricks over je nabawerking in Lightroom en/of Photoshop.Om het meeste uit deze lezing te halen kunnen de deelnemers vooraf foto’s doorsturen met specifieke vragen voor de nabewerking.Ik leg dan stap voor stap uit hoe ze dit probleem kunnen aanpakken.

Deze lezing is ook te boeken als kwaliteitsbegeleiding voor fotoclubs bij Breedbeeld.


Voorbeeld video – Kleuren aanpassen in Photoshop