Mijn passie voor fotografie

Ik studeerde af in het vakgebied elektronica en startte in 1988 bij de VRT in Brussel als geluidsingenieur. Hier groeide ik uit tot het beleidsniveau. Binnen deze expertise heb ik zeer lang op internationaal niveau mogen werken, en tal van lezingen en workshops mogen geven in het buitenland.

Maar nu even meer over mijn interesse voor fotografie.

Die passie is er al sinds mijn kindertijd. Als kleine jongen had ik al een fototoestel, waarmee ik gretig foto’s maakte van familie, vrienden en vakanties. En toen de digitale fotografie opkwam, was ik meteen mee.

Vele jaren later, in 2013, sloot ik me aan bij fotoclub ‘Smile’ in Mechelen en werkte ik me in in de modelfotografie.

Start als professioneel fotograaf

In 2022 begon ik professioneel als fotograaf en in tussentijd mocht ik al talrijke particulieren en bedrijven in beeld brengen.

Ik blijf graag bijleren en volg regelmatig cursussen en workshops bij verschillende fotografen. De laatste in het rijtje was een one-on-one workshop bij Anka Zhuravleva in Portugal. Ook pik ik regelmatig een boek mee over fotografie, mijn huis ligt er vol van.

“Ik won al verschillende gouden medailles en internationale erkenningen met mijn foto’s. Voor mij als fotograaf de kers op de taart!”

Mijn stijl als fotograaf

Je kan mij boeken voor het fotograferen van verschillende onderwerpen en stijlen, zowel particulier als zakelijk. Ik doe zowel huwelijken, als communie- en andere familiefeesten, portretfotografie en artistieke fotografie. Op zakelijk vlak kan je mij inhuren om jouw event in beeld te brengen, een shoot te doen van jouw bedrijf en werknemers, alsook voor campagne- en conceptuele fotografie.

Het liefst fotograaf ik mensen en dit op een zo creatief mogelijke manier. Ik werk zowel op locatie als in een fotostudio, en beschik zelf ook over een professioneel uitgeruste fotostudio in Melsbroek. Tot slot geef ik regelmatig opleidingen en workshops over fotografie en beeldbewerking in Photoshop en Lightroom.

“Mooie, creatieve én kwalitatieve foto’s maken is het liefste wat ik doe. Ook breng ik graag kennis over op andere fotografen via workshops en opleidingen.”

Artificiele Intelligentie

Sinds 2023 heb ik mij gespecialiseerd in het gebruik van geavanceerde AI-programma’s zoals ChatGPT, Midjourney, Adobe Firefly en Stable Diffusion. Deze tools stellen me in staat om unieke en inspirerende visuals te creëren die spreken tot de verbeelding.

Ik deel mijn kennis en ervaring ook graag met anderen door workshops en lezingen te geven. Deze sessies zijn ontworpen om deelnemers van alle niveaus te helpen begrijpen hoe ze AI kunnen gebruiken om hun eigen kunst en creatieve projecten te realiseren. Of je nu een beginner bent of al ervaring hebt met digitale kunst, mijn workshops bieden waardevolle inzichten en praktische tips.

In 2024 heb ik de 10e plaats behaald in de FEP (Federation of European Photographers) awards in de categorie “Digital Created”. Deze erkenning is een bewijs van mijn toewijding en harde werk in de wereld van digitale kunst en heeft mij extra gemotiveerd om mijn grenzen te blijven verleggen.

Wil je mij en mijn werk nog beter leren kennen? Contacteer me!

Scroll naar boven